vanzelfsprekend effect

Introductie Light & Living

Met haar inspirerende groothandelsconcept in decoratieve verlichting en woonaccessoires is Light & Living sinds haar oprichting in 1972 uitgegroeid tot een internationaal toonaangevende en belangrijke speler. Door bij alles wat het bedrijf doet de uiteindelijke klant én een hoog serviceniveau voor ogen te houden, worden er per dag ruim duizend producten in meer dan 70 landen verkocht. Niet verwonderlijk dat het belang van een feilloos werkende ICT voor deze Noordwijkse dienstverlener groot is.

Effect ICT producten en diensten

Ontwerp IT Netwerk, onderhoud & beheer, remote beheer, virtual back up, domeinregistratie en hosting.

Geen probleem

Al vanaf het eerste begin is Effect ICT bij het opzetten van de gehele automatisering bij Light & Living betrokken. Wat begon met het leveren van hardware en software groeide door de jaren van samenwerking heen uit tot zoveel meer. Van oplossingen voor het labelen van dozen en het terugzetten van bestanden tot het laten werken van exotische software en een geavanceerd warehouse managementsysteem.

light-living

Cor le Clercq van Light & Living “Onze samenwerking gaat zeker al tientallen jaren terug en nog steeds is Effect ICT onze partner als het om ICT gaat. Hoewel we sinds onze start zo’n tien keer zo groot en onze automatiseringsbehoeften steeds complexer zijn geworden, zijn Henk en zijn bedrijf gewoon met ons meegegroeid. Onze samenwerking is zo’n prettige wisselwerking dat er voor ons geen reden is om hiervoor met een andere partij in zee te gaan.”

Cor le Clercq

Samenwerking

Hoewel de automatisering dus steeds complexer wordt, kan Effect ICT dat prima op de voet volgen. Dus… verschillende vestigingen met verschillende databases en systemen, een variatie aan exotische software, groeiende digitale orderstromen? Volgens Light & Living weet Effect ICT deze lijntjes iedere keer weer succesvol aan elkaar te knopen.

“Wat wij vooral als prettig ervaren, is dat Effect ICT snapt dat automatisering niet altijd een besparing moet zijn. Dat wij een systeem willen hebben draaien dat makkelijker werkt en ook veilig is. Dat pakt het bedrijf heel goed op en daar is het ook erg ver mee. Daarnaast kan Effect heel goed inzichtelijk maken tegen welke kosten wat kan. Zodat we uiteindelijk zelf heel goed een weloverwogen beslissing kunnen maken.”

light-living2

Praktijk

Daarnaast is het voor Light & Living van cruciaal belang dat zij kan vertrouwen op een stabiel en feilloos werkend systeem. Met honderden orders per dag en duizenden producten die dagelijks over de vele toonbanken in meer dan 70 verschillende landen vliegen, zijn de gevolgen van een haperende automatisering immers groot. Maar ook hierin stelt Effect ICT de groothandel in verlichting en sfeerproducten niet teleur.

“Als er een probleem is, dan lost Effect ICT het direct op. Prettig daarbij is dat alles goed gemonitord wordt, waardoor het bedrijf vaak al iets signaleert, voordat wij het opmerken. Dat werkt gewoon heel prettig. Dat zorgt er, samen met de goede prijs-/kwaliteitverhouding en oplossingsgerichte en vooruitstrevende mentaliteit, voor dat wij na al die jaren nog steeds graag met Effect ICT samenwerken.”

Cor le Clercq, eigenaar Light & Living
www.light-living.nl