vanzelfsprekend effect

MVRDV

MVRDV is een internationaal opererend architecten- en stedenbouwkundig bureau. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Daar werken meer dan 230 mensen en ruim 30 nationaliteiten. Markante ontwerpen van MVRDV zijn onder andere de Markthal in Rotterdam, Leidse woonwijk Nieuw Leyden, Silodam in Amsterdam en Mirador in Madrid.

Ze ontwierpen gebouwen in onder meer Duitsland, Noorwegen, Engeland, Oostenrijk, Frankrijk, de Verenigde Staten, Japan en China. Het bureau werd 25 jaar geleden opgericht door Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries.

Wat was jullie vraag aan Effect ICT?
“Ruim 12 jaar geleden waar we niet tevreden met onze toenmalige ICT-partner. We misten de communicatie. Uit een selectie van meerdere bureaus is Effect ICT Solutions toen als beste naar voren gekomen. Het zijn ICT’ers die kunnen en willen communiceren. Daarnaast leveren ze kwaliteit en doen ze wat ze beloven.”

Hoe ervaren jullie hun aanpak?
“Zij hebben een projectmatige aanpak. Twee dagen per week lopen 2 mensen van Effect ICT hier op de werkvloer. Een keer in de drie maanden zit ik samen met Henk om alles door te nemen. Ze denken met je mee, zijn proactief in hun aanpak en heel flexibel.”

Waarin blinken ze uit?
“Ze zijn gewoon goed in dat wat ze doen. Ze blinken uit in communicatie op allerlei fronten. Ze communiceren helder over kritische projecten, zowel via mail als rechtstreeks. We weten precies waar we aan toe zijn en dat is erg prettig.”

Wat is het effect van de samenwerking?
“Het effect is dat wij altijd kunnen vertrouwen op onze systemen. Zij monitoren alles actief op de achtergrond. Er is sprake van continue kwaliteit. Ze denken met ons mee. We zijn in 10 jaar tijd gegroeid van 60 naar 260 medewerkers en in omvang van data ook exponentieel. We doen het echt samen.”

Wat is jullie beleving bij het bedrijf?
“Daar kan ik kort over zijn: vertrouwen, heel veel vertrouwen. Wij zijn een onberekenbaar bedrijf qua schaalbaarheid en zij spelen daar goed op in.”

Zou je ze aanraden?
“Absoluut. En al helemaal als je ICT’ers zoekt die ook nog eens goede communicatieve skills hebben.”

Frans de Witte
Architect en Partner MVRDV

btn-bezoek-website