Introductie Palet Welzijn

Palet Welzijn is een Welzijnsorganisatie gericht op het ondersteunen van kwetsbare ouderen in de wijk zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. De organisatie ondersteunt ook het netwerk rondom deze kwetsbare ouderen, waaronder de mantelzorgers.

De organisatie werkt in zes gemeenten, telt 80 medewerkers en 800 vrijwilligers. In deze zes gemeenten zijn er ongeveer 3.000 geregistreerde mantelzorgers. De medewerkers coördineren en faciliteren allerlei diensten, waaronder wijkrestaurants, maaltijden aan huis, activiteiten in de wijk, ondersteuning aan mantelzorgers, cliënt ondersteuning en nog veel meer.

Germien la Grand, Palet Welzijn

Germien la Grand van Palet Welzijn“Via onze ICT-manager Frans Nieuwland zijn we na een pitch uitgekomen bij Effect ICT. Wij zijn zelf een relatief kleine organisatie met korte lijnen en Effect ICT is op dezelfde manier georganiseerd. De hele verhuizing van de ICT hebben we samen in een weekend gedaan. Effect ICT had uiteraard het voorbereidende werk gedaan en daarna hebben we het met z’n allen gedaan. Iedereen hielp mee. Dat was echt fantastisch en tekenend voor onze samenwerking.”

Effect ICT-producten en diensten

Het aanleggen van een compleet nieuwe infrastructuur, waarbij is gekozen voor ‘thin clients’ en dat het mogelijk is vanaf elke (werk)plek in te loggen op het netwerk, was de wens van Palet Welzijn. Daarnaast maken zij gebruik van Total Care. Dat betekent: professionele helpdesk, netwerk monitoring, directe actie bij storingen, optimale performance, dagelijkse back-up controle, volledig en veilig systeembeheer en duidelijkheid in kosten en rendement.

Korte lijnen

Voor Palet Welzijn is het cruciaal dat de professionals en de vrijwilligers hun werk goed kunnen doen. De medewerkers zijn voornamelijk bezig met het zo goed mogelijk helpen van de kwetsbare ouderen. De ICT moet hier ondersteunend en faciliterend in zijn. De lijnen bij de welzijnsorganisatie zijn kort en heel veel van de communicatie verloopt via e-mail. Deze korte lijnen zocht Palet Welzijn ook in hun ICT-partner. Mede om die reden viel de keuze voor samenwerking op Effect ICT.

Het vraagstuk

Palet Welzijn was niet tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van de vorige ICT-leverancier. De organisatie werkt met subsidies en er is dus maar weinig geld beschikbaar voor een ICT-systeem. Uiteindelijk zijn alle werkplekken voorzien van ‘thin clients’ en de belangrijkste voorwaarde is dat het goed moest werken. Daarom is er in het datacenter een nieuw netwerk aangelegd.

MBD1605041104337299

“Voor ons was de prijs-kwaliteitverhouding erg belangrijk. Henk en Dirk hebben dat uitstekend aangevoeld en hebben een voorstel neergelegd met een goede kwaliteit en voor ons een uitstekende prijs. Bovendien is de infrastructuur zodanig ingericht dat het bij groei van onze organisatie mee kan groeien. Onze medewerkers zijn qua ICT niet veeleisend. Het belangrijkste is dat het goed werkt. Bij onze medewerkers tevredenheidsonderzoeken hebben wij geen klachten over de huidige ICT gekregen. Dus dat zegt genoeg.”

Het kan wel

Voor Palet Welzijn zijn kleinschaligheid, goede bereikbaarheid, goede prijs/kwaliteit, de klantgerichtheid en klantvriendelijkheid heel belangrijk. “Al die aspecten hebben we gevonden bij Effect ICT. Vooraf leek het lastig om weg te gaan bij de oude ICT-leverancier. Wij hebben samen met onze nieuwe leverancier laten zien dat het wel kan. Het was prettig dat we de daadwerkelijke verhuizing ook echt samen hebben gedaan. Dat was heel waardevol. Ik kan het iedereen aanraden.”

Ambitie

Palet Welzijn wil vooral in rustig duurzaam vaarwater terecht komen. Zorg en welzijn staan onder grote druk. In 2015 zijn van overheidswege veel veranderingen doorgevoerd. “Ik pas ervoor om ad hoc met de markt mee te gaan. Wij staan voor duurzaamheid en willen inspelen op veranderingen in de markt. We zagen in 2013 al aankomen dat mantelzorg heel belangrijk zou worden. Toen in 2015 die verzoeken bij ons binnenkwamen, waren wij er klaar voor. Alles wat wij doen, moet ten goede komen aan de kwetsbare ouderen in de wijk en bij hun netwerk. Daar doen wij het voor. Wij willen onze positie in de markt behouden en ons concept verder door ontwikkelen”, aldus Germien la Grand.

 

Germien la Grand

Algemeen directeur Palet Welzijn

 

http://www.paletwelzijn.nl

http://www.mantelzorgcentraal.nl

http://www.zosamen.nl