vanzelfsprekend effect

Introductie Saton Optiek

Saton Optiek staat voor kwaliteit, oogzorg op maat en met oog voor mode en trends. Bij de zes vestigingen van het al 55 jaar bestaande familiebedrijf werken niet alleen opticiens, maar ook optometristen. Daarnaast werkt Saton Optiek samen met oogartsen waardoor optimale oogzorg geboden wordt aan de klanten. De visie van het bedrijf is dan ook ‘goed zien en er beter uitzien’. “De bril is tenslotte ook een mode statement.”

Saton Optiek telt zes vestigingen en een hoofdkantoor in Katwijk. Met het laagdrempeliger en meer commerciële concept Wooster richt het bedrijf zich op een jonger publiek. Wel met de bekende kwaliteit van oogmeting. Goede ICT is voor dit retailbedrijf onontbeerlijk. “Wij willen de klant kennen.”

Zowel met Saton Optiek als met Wooster sleepte het bedrijf meerdere retailprijzen in de wacht.

Michel Zaat, Saton Beheer

Michel Zaat van Saton Optiek “Onze samenwerking is pas een jaar oud, maar het voelt al als veel langer. Effect ICT is een regionale speler die goed bij ons bedrijf past. Ze hebben aan mijn voornaam genoeg om te weten wie ik ben. Als er iets kapot is, springen ze in de auto en komen het meteen verhelpen of vervangen. Ze denken mee en komen met oplossingen die niet 1,2,3 voor de hand liggen. Zij zien kans ICT op een menselijke manier te brengen waardoor ik het als gebruiker ook begrijp.”

Effect ICT producten en diensten

Ontwerp van het IT netwerk en Total Care. Dat betekent professionele helpdesk, netwerk monitoring, directe actie bij storingen, optimale performance, dagelijkse back-up controle, volledig en veilig systeembeheer en duidelijkheid in kosten en rendement.

Menselijke maat

Bij Saton Optiek is de hoofdrol weggelegd voor de klant. Om die klant zo goed mogelijk van dienst te zijn, is het van belang zoveel mogelijk kennis over de klant te vergaren in het IT-systeem en die kennis er ook weer uit kunnen halen. Voor het familiebedrijf is de menselijke maat erg belangrijk en om die reden is gekozen voor een samenwerking met een kleinere regionale partij als Effect ICT.

Het vraagstuk

Bij Saton Optiek werd gewerkt op acht servers en dat was niet echt meer werkbaar. De hulp van Effect ICT werd ingeroepen om de automatisering te upgraden naar de actuele stand van de techniek. Er vond een hardware inventarisatie plaats en uiteindelijk is de complete infrastructuur aangepakt en naar de cloud gebracht. In plaats van acht servers staat er nu nog één. Daarnaast moest de backoffice goed kunnen samenwerken met het branchepakket Apollo.

MBD1604071327187279

“De aanpak van Effect ICT is heel persoonlijk. Henk en Dirk kwamen langs en hebben heel goed geluisterd waar wij stonden en waar wij heen wilden en hebben toen een voorstel gemaakt. Het hele project is per locatie opgepakt en gefaseerd ingevoerd. Op die manier werd het een beheersbaar project. Elke keer zetten we kleine stapjes en ontwikkelen we verder door.”

Naast ons

“Voor ons is het belangrijk dat Effect ICT met ons meedenkt. Het is een partij die naast ons staat en kans ziet ons bedrijf steeds beter te maken. Wij hebben gekozen voor Total Care en dat is het ook echt. Zij hebben verstand van hun vak, zijn betrokken en vermoeien ons niet met allerlei technische details. Ze regelen het gewoon. Zo willen wij onze klanten in de winkel toegang tot internet geven, zonder dat de kosten of de veiligheid van ons systeem in gevaar komt. Henk heeft daar nu een praktische oplossing voor bedacht.”

Ambitie

Saton Optiek wil in de regio goed vertegenwoordigd zijn. Met de huidige ICT-infrastructuur is een goede basis gelegd voor een efficiënte bedrijfsvoering. Uiteindelijk wil het bedrijf zijn werkgebied nog verder vergroten en de ICT moet daarin mee kunnen groeien.

 

Michel Zaat

Operationeel directeur Saton Optiek

 

http://www.satonoptiek.nl/