MVRDV arhcitecten

Cyber Alarm

Constante monitoring voor optimale bescherming

Realtime Analyses

Ons Effect ICT Cyber Alarm scant 24 uur per dag gedurende de week uw netwerk en de bijbehorende metadata. Zo worden er op ieder moment van de dag verdachte activiteiten van zowel buiten, als binnen uw infrastructuur geanalyseerd. Tijdens de analyse wordt gecontroleerd of en welke communicatie er plaatsvindt met foutieve bestemmingen of wat de reden is van een afwijking in het gedrag van uw apparatuur.

Ieder kwartier een update

Onze Cyber Alarm werkt met de hoogste vorm van relevante matching voor alle Security oplossingen. Dat betekent dat de Realtime Analyse iedere 15 minuten updates uitvoert die door alle Security aanbieders worden ondersteund. Vanzelfsprekend onzichtbaar voor hackers en malware.

 

Alarmering

Op het moment dat er afwijkende activiteiten plaatsvinden, ontvangt u direct een alarmering per e-mail of sms. Zo kunt u snel zelf actie ondernemen of onze specialisten betrekken bij het probleem. Is de bedreiging dermate complex of van hoog niveau, dan staan er Incident Reponse Teams klaar om het gevaar op locatie te weren. In alle gevallen zijn we bereikbaar om u te ontzorgen bij de activiteiten.

Afhankelijk van de context van de afwijkende activiteiten krijgt iedere melding een prioriteit op basis van urgentie, te verdelen in: Urgent, Middel, Laag en Informatief. Naast dat in het voor u ter beschikking gestelde beveiligingsportaal deze verschillende categorieën en bronnen getoond worden, kunt u ook verschillende rollen toekennen. Zo beheert u zelf de verschillende niveaus en type meldingen. 

 

Detectie op basis van gedrag, niet op inhoud

Het is goed om te realiseren dat wij nooit inzicht hebben in de inhoud van het verkeer, enkel de metadata. De gegevens worden dan ook nergens (tijdelijk) opgeslagen of ingekeken. Uw gegevens zijn veilig en beschermd.

 

De voordelen op een rij

  • Uw uitgaande netwerkverkeer wordt 24/7 gemonitord
  • Direct een alarm via e-mail of sms bij een detectie
  • U kunt aan de GDPR/AVG wet voldoen door te melden wanneer noodzakelijk
  • Direct informatie in een bedreigingssituatie
  • U heeft een aantoonbaar passende technische maatregel geïmplementeerd
  • Continue controle op gekozen preventieve maatregelen
  • 100% geautomatiseerd en geschikt voor alle bedrijven

Dirk is jouw senior engineer

Wordt het echt complex? Haal dan Dirk erbij. Of je nu een eigen infrastructuur hebt of gebruik maakt van de datacenters van Effect ICT Solutions, Dirk ondersteunt je bij het beveiligen, inrichten en beheren van je (hyper)converged infrastructure, cloud architecture, big data storage, network infrastructure en virtuele omgevingen, met Windows, Mac of Linux.

Wil je over de bits en bytes praten met Dirk, in Jip en Janneke taal of juist lekker vakinhoudelijk?

Dirk medewerker Effect ICT