Cyber Alarm

Constante monitoring voor optimale bescherming

Realtime Analyses

Ons Effect ICT Cyber Alarm scant 24 uur per dag gedurende de week jouw netwerk en de bijbehorende metadata. Zo worden er op ieder moment van de dag verdachte activiteiten van zowel buiten, als binnen jouw infrastructuur geanalyseerd. Tijdens de analyse wordt gecontroleerd of en welke communicatie er plaatsvindt met foutieve bestemmingen of wat de reden is van een afwijking in het gedrag van jouw apparatuur.

Ieder kwartier een update

Onze Cyber Alarm werkt met de hoogste vorm van relevante matching voor alle Security oplossingen. Dat betekent dat de Realtime Analyse iedere 15 minuten updates uitvoert die door alle Security aanbieders worden ondersteund. Vanzelfsprekend onzichtbaar voor hackers en malware.

Alarmering

Op het moment dat er afwijkende activiteiten plaatsvinden, ontvangt je direct een alarmering per e-mail of sms. Zo kun je snel zelf actie ondernemen of onze specialisten betrekken bij het probleem. Is de bedreiging dermate complex of van hoog niveau, dan staan er Incident Reponse Teams klaar om het gevaar op locatie te weren. In alle gevallen zijn we bereikbaar om je te ontzorgen bij de activiteiten.

Afhankelijk van de context van de afwijkende activiteiten krijgt iedere melding een prioriteit op basis van urgentie, te verdelen in: Urgent, Middel, Laag en Informatief. Naast dat in het voor je ter beschikking gestelde beveiligingsportaal deze verschillende categorieën en bronnen getoond worden, kun je ook verschillende rollen toekennen. Zo beheert je zelf de verschillende niveaus en type meldingen. 

Detectie op basis van gedrag, niet op inhoud

Het is goed om te realiseren dat wij nooit inzicht hebben in de inhoud van het verkeer, enkel de metadata. De gegevens worden dan ook nergens (tijdelijk) opgeslagen of ingekeken. Jouw gegevens zijn veilig en beschermd.

De voordelen op een rij

  • Jouw uitgaande netwerkverkeer wordt 24/7 gemonitord
  • Direct een alarm via e-mail of sms bij een detectie
  • Je kunt aan de GDPR/AVG wet voldoen door te melden wanneer noodzakelijk
  • Direct informatie in een bedreigingssituatie
  • Je hebt een aantoonbaar passende technische maatregel geïmplementeerd
  • Continue controle op gekozen preventieve maatregelen
  • 100% geautomatiseerd en geschikt voor alle bedrijven

Onze diensten en oplossingen

Stefan helpt je verder op de Servicedesk

Op de servicedesk zorgt Stefan dat al onze klanten zo goed mogelijk geholpen worden door onze medewerkers.

Kan Stefan jou misschien ook ergens mee helpen?

Stefan medewerker Effect ICT