Werkplek in de Cloud

De basis van remote werken

Online werkplek

Werken in en vanuit de cloud maakt remote werken mogelijk. Maar wat is een cloud eigenlijk? Simpel gezegd faciliteert een cloud de gegevensoverdracht via internet. Zo hoef je geen gebruik meer te maken van usb-stick of harde schijven en ben je verzekerd van goede bescherming. Jij en jouw collega’s kunnen vanaf iedere locatie op elke willekeurige tijd de gewenste documenten openen, bewerken en versturen. Dat betekent dat een collega tijdens zijn/haar treinrit een bijdrage kan leveren aan een project dat je vanaf de keukentafel begeleidt.

 

Voordelen van werken in de cloud

 • Complete werkplek in de cloud.
 • Geen grote investeringen nodig.
 • Afrekenen per gebruiker per maand.
 • Inzichtelijke kosten, eenvoudig doorbelasten.
 • Onafhankelijk van desktop hardware.
 • Werken op één centraal systeem: snel en gemakkelijk bestanden delen.
 • Snel implementeerbaar.
 • Eenvoudig in gebruik.
 • Zuinig met energie.
 • Altijd en overal 24/7 toegang.
 • Vanaf elk device (Desktop, thinclient, iPad, Browser).
 • Geen zorgen over opslag en beveiliging van jouw data: toegang via een secure gateway.


Soorten Cloud services

Er zijn meerdere type clouds. Zo bestaan er Private Clouds, Hybride Clouds en Public Clouds of zelfs een combinatie. In alle gevallen geldt dat je naast basisapplicaties als Office, Adobe Acrobat Reader en Chrome ook bedrijfsspecifieke software installeert in onze clouds.

Omdat de verschillende vormen unieke kenmerken bevatten, zetten we ze uiteen. Vanzelfsprekend voorzien we je tijdens een persoonlijk adviesgesprek van een voorstel met de beste combinatie voor jouw bedrijf.

 

Private Cloud

Je maakt met onze Private Cloud gebruik van een volledig eigen omgeving. Door te kiezen voor Private Cloud kies je voor een kant en klare oplossing en heb je geen kosten omtrent dure investeringen in de infrastuctuur, hardware en softwarelicenties. Effect ICT faciliteert de hardware en de virtualisatietechniek. Flexibel als wij zijn, kunt naar hartenlust uw Private Cloud eigenhandig indelen.

 

Public Cloud

Werk je met vijf of minder collega’s? Dan is de private cloud een stapje teveel van het goede en is onze public cloud een geschikte oplossing. Je hebt nagenoeg dezelfde functionaliteiten als bij de private cloud alleen gebruik je maar een stukje van de gehele RDS server.

 

Hybride Cloud

Binnen onze Hybride Cloud service combineren we de reeds bestaande sterke punten van jouw eigen lokale netwerk met de voordelen van de Public Cloud. Zo kun je als ondernemer profiteren van het beste van twee werelden, terwijl we wel proberen zo veel mogelijk data en software te verplaatsen naar de cloud.

 

Vertrouwen in de cloud

In alle gevallen onderneem je in een veilige en goed beschermde omgeving en ben je daarnaast verzekerd van 24/7 dienstverlening. Zo zijn jouw software en data zowel virtueel, als fysiek streng beveiligd en ervaar je een uitstekende internetverbinding met eigen IP-adressen.

Onze diensten en oplossingen

Wanda is office medewerker

En houdt op de achtergrond alles draaiende met haar collega's samen.

Heb je een vraag aan Wanda?

Wanda Medewerker Effect ICT