Effect hard op weg naar eigen cloud-label

Cloud internet

Effect ICT Solutions hard op weg naar eigen cloud-label

“De cloud is echt de toekomst.”

Noordwijk, 6 maart 2013 – Effect ICT Solutions is haar marktaandeel in de ‘cloud’ flink aan het verstevigen. Vanaf 1 maart heeft de Noordwijkse IT-netwerkspecialist de losse hosting- en domeinregistratie-activiteiten overgenomen van internetbureau Mediaweb. Volgende maand kunnen deze klanten allemaal hun gegevens op het online klantenportaal beheren.

Optimale service en kortere lijntjes
Effect ICT Solutions verzorgt al jaren de hostingservice voor deze klanten van Mediaweb, maar vanaf nu zal de dienstverlening rechtstreeks verlopen. Hosting- en domeinregistraties spelen bij Mediaweb geen prominente rol, terwijl Effect ICT een specialist is op dit gebied. “Een win-winsituatie voor iedereen”, zegt Henk Nachtegaal, oprichter en directeur van Effect ICT. “Wij houden ons bij onze expertise, zodat de service optimaal is. En voor de klant is er meer gebruikersgemak en worden de lijntjes nog korter.”

De cloud is de toekomst
Als een van de weinigen uit de regio specialiseert Effect ICT Solutions zich in cloud oplossingen, zoals hosting, online backup en Infrastructure as a Service (IAAS). Dit laatste houdt in dat de IT-infrastructuur van bedrijven niet meer intern wordt beheerd, maar in een beveiligd ‘datacenter’. Nachtegaal: “De cloud is echt de toekomst. Steeds meer diensten en applicaties worden vanuit de cloud aangeboden, zoals boekhoudsoftware of online backup. Voor een klant wordt het zo een stuk gemakkelijker om alles risicoloos en gecentraliseerd te beheren.”

Effect ICT presenteert nieuw label: MKB in de Cloud
Steeds meer bedrijven kiezen daarom tegenwoordig voor een server in the cloud. Het is veiliger, gemakkelijker en biedt door de online klantenportaal een 24/7 bereikbaarheid. De komende jaren gaat Effect ICT Solutions dan ook flink uitbreiden in haar cloud oplossingen. Het bedrijf is druk met het oprichten van het nieuwe label ‘MKB in de cloud’, welke dit najaar groots wordt gelanceerd. Het label richt zich volledig op dienstverlening voor het MKB en voor (web-)ontwerpbureaus die de hosting voor hun klanten graag uit handen geven.

Over Effect ICT Solutions
Effect ICT Solutions is een zakelijke dienstverlener die zich specialiseert in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van IT-infrastructuur in de cloud. Opgericht door Henk Nachtegaal, heeft Effect ICT zich ontwikkeld tot een expert in het ontzorgen van de klant. Dankzij haar persoonlijke en klantvriendelijke manier van werken is ze hiervoor in 2011 als tweede geëindigd bij de verkiezing tot de Sterkste Schakel, dé ondernemersprijs van de regio Rijnland.

Deel dit bericht

Joyce helpt je met administratieve vragen

Als office manager kan Joyce je alles vertellen over niet-technisch gerelateerde zaken.

Heb je een vraag voor Joyce?

Joyce Dongelmans Medewerker Effect ICT