effect houdt u op de hoogte

Ondersteuning Windows server 2003 (R2) STOPT op 14 juli 2015

Microsoft heeft aangekondigd dat over negen maanden de ondersteuning van Windows Server 2003 (R2) wordt beëindigd. Na 14 juli 2015 is er vanuit Microsoft geen ondersteuning meer beschikbaar voor de 2003-versie van Windows Server en zullen er ook geen updates en patches meer worden vrijgeven. Hierdoor is het voor malware en virussen eenvoudig om zich te verspreiden op deze systemen.
Daarnaast is de kans groot dat applicatieleveranciers ook stoppen met de ondersteuning voor de verouderde software van Windows Server 2003. Als u dus met de verouderde software blijft werken, mist u ook de ondersteuning van uw applicatieleveranciers.

Hoewel 14 juli 2015 nog ver weg lijkt, is het op dit moment al belangrijk om te inventariseren welke systemen nog op Windows Server 2003 draaien en om een goede risicoanalyse te maken van de situatie na 14 juli 2015.
Uiteraard kunt u met Windows Server 2003 blijven werken, maar dat brengt wel een groot risico factor met zich mee. Effect ICT Solutions adviseert daarom om de mogelijkheden voor een upgrade te onderzoeken en daar waar mogelijk een upgrade te doen naar minimaal Windows 2008 (R2) Server.

Bij een upgrade moet u rekening houden met geïnstalleerde applicaties. Heeft u voor deze applicaties bijvoorbeeld recht op een upgrade? Wordt de applicatie ondersteund op een 64 bits OS? En beschikt u over de juiste licenties van Microsoft?

Onderneem NU actie

Nog langer uitstellen is niet aan te adviseren neem dan ook snel contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

end-of-life_2003