effect houdt u op de hoogte

Support voor Windows XP en Office stopt op 8 april

Microsoft stopt met de ondersteuning voor Windows XP en Office 2003. Vanaf die dag brengt Microsoft geen hotfixes, patches, beveiligingsupdates en servicepacks meer uit. Hierdoor is het voor malware en virussen eenvoudig om zich te verspreiden op deze systemen.

Dit is gedeeltelijk tegen te gaan met een goede virusscanner. De meeste leveranciers van virusscanners hebben al aangegeven XP nog een tijdje te ondersteunen. Maar een virusscanner alleen is niet afdoende en zal en kan niet alles tegenhouden.

Dit kan betekenen concreet dat bepaalde kritische applicaties in uw omgeving geen ondersteuning meer krijgen bij problemen en dat deze ook geen updates meer ontvangen. Tevens hebben veel leveranciers aangegeven om te stoppen met de ondersteuning van Internet Explorer 8; de laatste versie van Internet Explorer die draaide op Windows XP. Microsoft Office 365 stopt ook per 8 april met het ondersteunen van Internet Explorer 8.

Ook voor hackers zal Windows XP een duidelijk doelwit worden om te trachten bij uw bedrijf naar binnen toe te komen en om op die manier bank en andere bedrijf kritische informatie te bemachtigen.

Onderneem NU actie

Nog langer uitstellen is niet aan te adviseren neem dan ook snel contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een gratis IT scan door ons te laten uitvoeren.