effect houdt u op de hoogte

Veeam breidt databescherming uit naar desktops en laptops met Veeam Endpoint Backup FREE

Veeam Software kondigde onlangs Veeam Endpoint Backup FREE aan, een eenvoudige en gratis stand-alone oplossing die gebruikers in staat stelt op Windows gebaseerde laptops en desktops te back-uppen naar een interne of externe harde schijf, een gedeelde NAS of een Veeam back-uprepository.

Veeam voorziet de IT-sector al jaren van gratis stand-alone tools om verschillende uitdagingen op het gebied van databescherming aan te pakken. FastSCP was het eerste product van Veeam en werd in oktober 2006 geïntroduceerd. Veeam Endpoint Backup FREE vormt een nieuwe aanvulling op het uitgebreide portfolio van gratis tools die gebruikt worden door meer dan 500.000 IT-professionals en bestaat uit onder meer Veeam Backup Free Edition, Veeam ONE Free Edition en Veeam Task Manager for Hyper-V.

“Met Veeam Endpoint Backup FREE beschikken IT-professionals nu over een eenvoudige oplossing voor het back-uppen van endpoints. Dit was lange tijd een belangrijke uitdaging op het gebied van databescherming,” vertelt Ratmir Timashev, CEO van Veeam Software. “Veeam gelooft dat moderne datacenters volledig gevirtualiseerd zouden moeten zijn, maar we zien ook in dat in tegenstelling tot servers, endpoints altijd fysiek zullen blijven. En ook deze moeten geback-upt worden. Ook kunnen organisaties die nog steeds over enkele fysieke servers in hun datacenter beschikken gebruikmaken van Veeam Endpoint Backup FREE.”

Bij het herstellen kunnen IT-professionals kiezen voor een bare-metal restore naar dezelfde of andere hardware, een volume-level restore of een file-level restore. De tool is gratis beschikbaar en het gebruik van andere Veeam-producten is geen vereiste, maar de tool zal wel integreren met Veeam Backup & Replication wanneer deze oplossing aanwezig is in de omgeving. In dit geval is granulair of volledig herstel van applicaties ook mogelijk dankzij Veeam Explorer for Microsoft Exchange, SharePoint, SQL en Active Directory.

Veeam Endpoint Backup Free edition zal begin 2015 beschikbaar komen. Meer informatie is te vinden op http://go.veeam.com/endpoint.

Meer informatie
Informeer naar de mogelijkheden en neem contact op. Vanzelfsprekend vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden van Veeam.

Veeam