Jorden Witteman

Servicedesk medewerker

Jorden Witteman Medewerker Effect ICT

‘Als marineman verleen je ook service’

Jorden heeft acht jaar lang gediend als militair bij de Koninklijke Marine. “In die tijd heb ik ongelooflijk veel van de wereld gezien, toch werd het tijd voor een baan dichter bij huis.” De liefde voor ICT deed Jorden ook op bij Defensie en toen het tijd werd voor een baan dichter bij huis was Effect ICT een logische keuze.

Jorden, die naast zijn werk bij Effect ICT de deeltijdstudie ICT-beheerder volgt, vindt het vooral leuk om de klanten te helpen. “Als ze je nodig hebben, zitten ze vaak in de stress omdat het niet werkt zoals verwacht. Dan is er niets mooier dat ze daarna weer verder kunnen. We werken hier met een kleine hechte club, waar ongelooflijk veel kennis aanwezig is en dat vind ik supertof.”

‘Ik wist vroeger niet wat ik wilde worden en eigenlijk weet ik het nog steeds niet.’

In zijn vrije tijd gaat hij graag lekker uiteten, drinkt een borrel met vrienden en als het mooi weer is stapt hij op de motor. Een wereldreis met zijn vriendin staat hoog op het verlanglijstje. “En”, zegt Jorden, “als het aan mij ligt zou iedereen The Big Lebowski gezien moeten hebben. Een echte cult klassieker.”

Heb je hulp nodig, dan ben je bij servicedesk-medewerker Jorden aan het goede adres.

Jorden helpt je verder op de Servicedesk

Op de servicedesk helpt Jorden al onze klanten zo goed mogelijk aan de telefoon en via remote beheer.

Kan Jorden jou ergens mee van dienst zijn?

Jorden Witteman Medewerker Effect ICT