Team Tip 2 Scherm en audio delen

Microsoft teams tips

 

De online vergadermodule Teams van Microsoft kent heel veel mogelijkheden en opties. In deze Teams TIPS laten we je kennis maken met een aantal handige mogelijkheden binnen het programma. Het is wel goed om je te realiseren dat in de betaalde versie van Teams meer mogelijk is dan in de gratis versie, die Microsoft voor zes maanden open heeft gezet.

In deze tip laten we zien hoe je makkelijk je scherm kunt delen en hoe je audio deelt in Teams.

Als je in een online vergadering zit en je klikt op een willekeurige plek op je beeldscherm, verschijnt onderin een balk met o.a. de instellingen voor je camera, microfoon en zie je ook het icoontje voor scherm delen.

Scherm delen

 1. Selecteer Delen

 2. Selecteer wat je wilt weergeven:
  1. Met Bureaublad kan je alles op het scherm weergeven.
  2. Met Venster kan je een bepaalde App weergeven.
  3. Met Powerpoint kan je een presentatie weergeven.
  4. Met Bladeren kan je een bestand vinden dat je wilt delen.
 3. Als je iets hebt gedeeld, verschijnt er een rode rand
 4. Selecteer stoppen met delen als je het delen van je scherm weer wilt stoppen.

*Als je de webversie van Teams gebruikt, kan je je scherm alleen delen als je Google Chrome of de nieuwste versie van Microsoft Edge gebruikt.

De optie Bureaublad delen, geeft het volledige scherm weer, inclusief meldingen en andere activiteiten op het bureaublad. Dit is handig als je naadloos meerdere vensters moet delen.

De optie Venster weergeven is handig als je slechts één venster wilt delen en geen andere meldingen of activiteiten op het bureaublad. Dit is handig als je de rest van het scherm alleen voor jezelf wilt houden.

De mogelijkheid om een Powerpoint te delen, kies je als je de ander de mogelijkheid biedt om ermee te kunnen werken en het in zijn of haar eigen tempo te doorlopen.

Systeemgeluid delen

Door je systeemaudio te delen, is het mogelijk de audio via Teams naar de deelnemers te streamen. Leuk als je een video- of audiofragment wilt afspelen als onderdeel van een presentatie.

Ook als je Systeemaudio wilt delen, kies je voor de optie ‘Delen’ zoals hierboven beschreven. Selecteer vervolgens Systeemaudio opnemen (aanvinken). Realiseer je wel als je systeemaudio deelt, dat je alle geluiden, met inbegrip van meldingen van je PC, deelt in de vergadering.

*Deze optie van Systeemaudio delen is vooralsnog alleen mogelijk op Windows-apparaten en dus niet op een MAC.

**Tijdens het delen van een Powerpoint-bestand is het niet mogelijk om de audio van de computer op te nemen.

Deel dit bericht

Wanda is office medewerker

En houdt op de achtergrond alles draaiende met haar collega's samen.

Heb je een vraag aan Wanda?

Wanda Medewerker Effect ICT