Van ruwe diamant tot…

Rick medewerker Effect ICT

Goed personeel vinden in deze huidige krappe arbeidsmarkt is een fors probleem. Goed personeel vasthouden, heb je zelf in de hand. Dat betekent dat je ze de kans moet geven om te groeien, zichzelf te ontwikkelen en misschien komen er dan zelfs onverwachte kwaliteiten aan het licht. Maar hoe doe je dat nu? Hoe pak je dat aan als mkb?

Vanuit onze bevlogenheid voor het ICT-vak blijven wij ons ontwikkelen. Wij krijgen energie als onze klanten altijd en overal zorgeloos kunnen werken. Dit is de ‘WHY’ van Effect ICT Solutions. Deze WHY combineren wij met passie, vakmanschap en partnership. Dat zorgt ervoor dat wij toekomstbestendige ICT-omgevingen ontwerpen, bouwen en onderhouden voor het mkb. Net even anders en slimmer. Dat is waar wij voor staan en dat is de reden dat wij onze medewerkers ondersteunen om het beste in zichzelf naar boven te halen. Want alleen dan kunnen zij onze klanten ook het beste helpen.

Met iedere medewerker stellen we een persoonlijk ontwikkelingsplan (pop) op. Welke opleidingen wil iemand volgen, welke ambitie heeft hij of zij, waar wil hij over 2 of 3 jaar staan. Dat is belangrijk, maar nog belangrijker is dat de medewerker proactief is, kansen pakt als die zich voordoen. Dat is vooral wat wij willen stimuleren.

Rick is zo’n proactieve kansenpakker, zo’n ruwe diamant die kan uitgroeien tot iets heel moois. Vier jaar geleden kwam hij binnen bij Effect-ICT. Rick heeft een opleiding MBO-ICT gedaan. Twee jaar gewerkt bij een bedrijf dat zich bezighield met IT-hardware voordat hij bij ons kwam werken op de helpdesk.

Certificaat na certificaat werd gehaald. Op de vraag wie de rol van projectmanager wilde vervullen bij een groot project, stak Rick zijn hand op. Voor het project moest de totale datacenter omgeving, inclusief nieuwe Citrix-omgeving, een upgrade krijgen naar de laatste Windows-versie. Rick pakt zijn kans, schreef het plan van aanpak, onderhield de contacten met de externe leveranciers en met de klant, maakte de planning en stuurde zijn twee collega’s aan die op locatie alle servers en pc’s in orde maakten. Ook werd Rick verantwoordelijk voor een project waar op één zaterdag 250 pc’s een upgrade naar Windows 10 moesten krijgen. Daar werd een zogeheten deployment-server voor ingericht die vervolgens alle pc’s kon voorzien van de nieuwste software en operating system. Op maandagochtend kon iedereen gewoon weer aan het werk.

Rick heeft ambitie. Uiteindelijk wil hij continu de projectleider zijn op mooie projecten.Het geeft energie als je daadwerkelijk het kwartje ziet vallen bij je mensen en dat die dan opeens hun rol pakken. En daar ook anderen in meenemen. Door ze te begeleiden, te ondersteunen bij hun ontwikkeling, kansen te geven, creëer je een werkomgeving waar mensen graag bij je blijven werken.

Deel dit bericht

Sander helpt je graag met troubleshooten

Als iemand goed is in analyseren en troubleshooten, dan is het Sander wel. Is er een complex vraagstuk dan laat hij niet los tot het is uitgezocht of opgelost.

Wil je ergens met Sander over sparren?

Sander medewerker Effect ICT