Vijf vragen aan… stagiair Jelle Paap

Avatar Jelle Jaap

Vijf vragen aan… stagiair Jelle Paap

 

Jelle (22) volgt de opleiding ICT-Beheerder MBO Niveau 4 op het Nova College in Haarlem. “Via mijn stagebegeleider ben ik terecht gekomen bij Effect ICT Solutions. Hij had daar al veel goede ervaringen mee. Ik werk mee op de servicedesk, voer back-up controles uit. Daarnaast ben ik mee geweest naar verschillende klanten zodat ik hun omgeving ook lokaal kon zien en ook wat voor mensen er werken.”

Vertel eens wat meer over jezelf?

“Ik ben Jelle. Bijna 23 jaar oud en woon in Katwijk. Mijn hobby’s zijn vooral gamen en uitgaan met vrienden, maar ik luister ook graag naar muziek. Ik wist eigenlijk niet precies wat ik wilde gaan doen in de toekomst. Ik koos eerst voor de grafische opleiding ‘Mediavormgeving’, maar kwam er al snel achter dat dit niet bij mij paste. Vervolgens heb ik de tijd genomen om na te denken en uiteindelijk gekozen voor de opleiding ICT-beheerder.”

Is de stage wat je ervan verwacht had?

“De stage was zeer leerzaam. Ik heb hier gezien hoe je het beste kan functioneren in een team, hoe je goed overkomt bij de klanten, prioriteiten stellen en nog veel meer. De werkzaamheden die ik hier heb verricht hebben mij zeer geholpen bij het opbouwen van mijn technische kennis, met hulp van mijn collega’s bij Effect ICT Solutions die mij begeleid hebben tijdens de 20 weken van mijn eindstage. Ik werd op allerlei mogelijke manieren begeleid, zowel bij het meedraaien op de servicedesk tot het begeleiden bij mijn stageproject.

Wat maakt stage lopen bij Effect ICT Solutions leuk?

“De reden waarom stage lopen bij Effect ICT Solutions zo leuk was, kwam vooral door het team. Zij zijn flexibel, behulpzaam, rustig en to-the-point. Ook vinden ze het niet erg om af en toe een grapje te maken. Zij zijn ook zeer klantgericht en creëren daardoor ook een professionele uitstraling.”

Hoe ziet jouw toekomst eruit, welke ambities heb je?

“Hopelijk heb ik in de toekomst een baan in de ICT-branche. Het is bij mij nog niet helemaal duidelijk of ik nog verder wil studeren aan het HBO of dat ik meteen wil gaan werken in de ICT. Dat moet ik echt nog uitvinden.”

Zou je Effect ICT Solutions aanraden als stageplek en wat ja je hierna doen?

“Ik zou Effect ICT Solutions zeker aanraden als stageplek voor studenten in de toekomst. Het is een gezellig team dat je graag laat zien wat de mogelijkheden zijn werken in de ICT. Mijn eerste plan was om naar het HBO te gaan in de ICT of iets ander wat mij aansprak. Maar door de coronacrisis heb ik geen kans gehad om opleidingen te bezoeken. Effect ICT Solutions heeft me een baan aangeboden met een opleidingsplan en nu werk ik hier met plezier op de Servicedesk”.

Deel dit bericht

Sander helpt je graag met troubleshooten

Als iemand goed is in analyseren en troubleshooten, dan is het Sander wel. Is er een complex vraagstuk dan laat hij niet los tot het is uitgezocht of opgelost.

Wil je ergens met Sander over sparren?

Sander medewerker Effect ICT