RFO – 25-10-2016

RFO – 25-10-2016

Om 10:43 AM op 25-10-2016 zijn er in de ochtend onderbrekingen geweest op het netwerk van A2B Internet.

De initiële oorzaak lag bij een externe trigger, waardoor er een instabiele situatie ontstond in het netwerk. Deze instabiliteit heeft helaas een paar zaken verergerd, waardoor er uiteindelijk het probleem slechter werd en ook andere zaken geheel of gedeeltelijk uitvielen qua routering.

Door een ingreep in hoe het verkeer vanuit ons netwerk naar bepaalde andere providers loopt (zoals RoutIT en KPN ) hebben we de situatie nu stabiel voor de klanten.

Wij betreuren de ontstane situatie en downtime die u hierdoor heeft ervaren en hebben ondanks de redundancy in ons netwerk hierin een verbeterpunt waar we op hele korte termijn naar gaan kijken, hoe we dit willen gaan oplossen voor de toekomst. Dit zullen we intern eerst goed moeten overleggen voordat we daar bepaalde keuzes in gaan maken.

Een van de zaken hierin zal waarschijnlijk een andere routing policy gaan worden, waardoor verkeer sneller en zelfstandiger een alternatieve route kan vinden in het netwerk in het geval van een outage.

Mocht u verdere vragen hebben over het incident, neemt u dan gerust even contact met ons hierover op via Effect ICT Solutions

Met vriendelijke groet,
Erik Bais

 

A2B Internet

Sander helpt je graag met troubleshooten

Als iemand goed is in analyseren en troubleshooten, dan is het Sander wel. Is er een complex vraagstuk dan laat hij niet los tot het is uitgezocht of opgelost.

Wil je ergens met Sander over sparren?

Sander medewerker Effect ICT