SterkSaam en Effect ICT Solutions samen sterk

SterkSaam en Effect ICT Solutions samen sterk

SterkSaam en Effect ICT Solutions samen sterk

Effect ICT Solutions heeft de complete IT-infrastructuur van stichting SterkSaam, een zorgboerderij voor jongvolwassenen, gesponsord. Henk Nachtegaal: “Ik vind het belangrijk om als bedrijf maatschappelijk verantwoord en duurzaam actief te zijn. Ik hoorde via via dat SterkSaam een sponsor zocht voor hun IT-infrastructuur. Wij hebben alles uit de kast getrokken om voor hun een complete IT-infrastructuur neer te zetten met de bijbehorende hardware en uiteraard het totale onderhoud daarvan. Dit initiatief sprak mij persoonlijk enorm aan en ik vind het belangrijk om als bedrijf iets terug te doen voor de maatschappij.”

Droom
In 2015 waren er drie mensen die hun droom waarmaakten: een zorgboerderij voor jongvolwassenen met een verstandelijke uitdaging opzetten. Nu wonen er zes jongvolwassenen. Een oud bollenpand tussen Lisse en Sassenheim werd verbouwd. Het voorhuis wordt bewoond door twee van de drie initiatiefnemers en hun drie kinderen. De oude bollenschuur erachter is omgetoverd tot een grote woonruimte en keuken op de begane vloer. Op de verdieping zijn zes kamers met zithoekje gecreëerd en een grote gezamenlijke badkamer.

Met een grote groep vrijwilligers en zeven vaste medewerkers in deeltijd wordt deze jongvolwassenen in de leeftijd tussen de 17 en 26 jaar begeleid wonen aangeboden. Een tweede grote schuur is verbouwd en wordt gebruikt om talenten van de jongvolwassenen te ontwikkelen, maar is sinds kort ook beschikbaar voor andere jongvolwassen met een verstandelijke uitdaging uit de bollenstreek. Een aangelegde moestuin zorgt voor het eten op tafel.

Henk Nachtegaal:
“Richard Broers heeft mij rondgeleid op de zorgboerderij en ik was zo gegrepen door wat daar gebeurde, dat wij met Effect ICT Solutions ervoor gezorgd hebben dat zij een up-to-date netwerk en automatiseringssysteem kunnen gebruiken dat voldoet aan de alle eisen, ook die in het kader van beveiliging van patiëntendossiers gesteld worden. Wij zijn gelukkig en gezond en doen het goed als bedrijf, dan is het fijn dat wij dit mogelijk kunnen maken.”

SterkSaam-bestuurslid Richard Boers:
“Bij Effect ICT Solutions hebben ze op hele creatieve wijze meegedacht en de effort die ze erin gestoken hebben, is echt onbetaalbaar. Ze hebben echt een fantastisch IT-systeem neergezet, waardoor wij in staat zijn een goede verslaglegging te doen en waarmee de Zorgautoriteit ook akkoord is. Zij hebben echt de zorgbril opgezet en daar goed doorheen gekeken.”

Effect ICT Solutions heeft de complete IT-infrastructuur aangelegd. Die bestaat uit een server, draadloos netwerk en laptops waardoor medewerkers en vrijwilligers nu probleemloos met elkaar kunnen communiceren en goed beveiligd de verslaglegging in de patiëntendossiers kunnen doen. Daarnaast sponsort Effect ICT Solutions met Total Care het volledige onderhoud van het IT-systeem.

Meer informatie overstichting sterksaam vindt u hier

Marije is office medewerker

En houdt op de achtergrond alles draaiende met haar collega's samen.

Wil je iets aan Marije vragen?

Marije medewerker Effect ICT