VMWare

VMWare

VMWare

Virtualisering is een toverwoord voor het efficiënt inzetten van hardware. Met tools als o.a. VMWare is het mogelijk om hardware te delen. M.a.w. er kunnen meerdere processen en meerdere besturingssystemen op dezelfde hardware draaien. Zo kunnen er groepen van servers worden aangemaakt waarop, aan de hand van de aanwezige processorcapaciteit, meerdere processen tegelijkertijd draaien. Daarmee neemt de stroomconsumptie af. Het is ook bij disaster recovery processen veel simpeler om een server weer in de lucht te krijgen.

Virtualisatie eenvoudig in beheer

  • Het is slechts een kwestie van het verplaatsen van de lopende processen op een andere virtuele server in de pool.
  • Flexibiliteit is ook handig bij het opzetten van testomgevingen
  • In plaats van een server bijplaatsen wordt een testserver aangemaakt
  • Serversystemen worden slechts 10% belast i.p.v. 80 %
  • Dit doordat één processor-kern wel 4 tot 8 virtuele servers kan behappen

VMware heeft voor de Intel markt virtualisatie uitgevonden.

Door deze nieuwe laag van virtualisatie wordt het mogelijk om applicaties en het onderliggende OS volledig onafhankelijk en gescheiden van de fysieke hardware te laten functioneren.VMware creëert namelijk virtuele hardware. Hierdoor kunnen organisaties flexibeler, eenvoudiger en efficienter hun bestaande resources inzetten en gebruiken. Met de huidige krachtige

Intel servers kunnen gemakkelijk 20 Virtuele Machines op één enkele fysieke server worden geplaatst. De Virtuele Machines zijn volledig geisoleerd en kunnen dus geheel afzonderlijk van elkaar functioneren.

Deze zogenaamde Virtuele Machines zijn door de hardware onafhankelijkheid eenvoudig te verplaatsen tussen fysieke servers, ook al zijn deze servers onderling niet identiek aan elkaar. Het verplaatsen ervan is mogelijk zonder downtime van de Virtual Machine zelf, een techniek genaamd VMotion. Onderhoud aan de hardware of uitbreiding van de server kan dus plaatsvinden zonder downtime, aangezien de Virtuele Machines gewoon verplaatst kunnen worden.

vmware-diagram

Jorden helpt je verder op de Servicedesk

Op de servicedesk helpt Jorden al onze klanten zo goed mogelijk aan de telefoon en via remote beheer.

Kan Jorden jou ergens mee van dienst zijn?

Jorden Witteman Medewerker Effect ICT